5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

IMG_6409.JPG

Het is helaas niet gelukt om na de derbywinst tegen sv Capelle op ons mooie sportpark van Wijlen ook Neo’25 aan de zegekar te binden. In een enerverende derby gingen onze Oosterburen met een verdiende 1-2 huiswaarts.

Neo’25 speelde één van hun minste wedstrijden en de vraag is dan direct of dit de verdienste is van SSC’55. Het veld en een harde wind zullen ook niet meegeholpen hebben, maar desondanks speelde de tomeloze inzet van de Wespen hierin zeker een rol. Waar bij voorbaat werd gerekend op een hele makkelijke en grote overwinning van Neo’25 bleek de praktijk weerbarstiger.

De 1e helft was namelijk een gelijke strijd. Het verschil op de ranglijst was niet te zien op het veld. De eerste grote mogelijkheid was zelfs voor SSC’55, oog in oog met de doelman had Davey van Ark iets teveel tijd nodig en miste helaas.  Na 20 minuten kwam Neo’25 op 0-1 voorsprong door een lage voorzet die van dichtbij werd binnen getikt. Maar deze voorsprong was van korte duur. Enkele minuten later was het namelijk al weer gelijk door een goede goal van Jeroen Kerstens. De rechterverdediger ging goed door op rechts, kapte naar binnen en schoot met links knap binnen. Gezien het spelbeeld een terechte stand om de rust in te gaan. Helaas besliste de scheids anders en liet hij een buitenspelmoment door gaan waardoor Neo’25 net voor rust alsnog op een 1-2 voorspring kwam.

Een doelpunt die later de winnende bleek te zijn. Na rust kon SSC’55 namelijk geen vuist maken en ook een slotoffensief zat er simpelweg niet in. Door goed keeperswerk van Marc Schoenmaker bleef de schade beperkt tot 1-2 en bleef SSC’55 lang in de wedstrijd, maar helaas kon er geen slotoffensief uitgeperst worden. Zeker op basis van de 2e helft was de zege van de koploper verdiend.

Een zure nederlaag voor de “Trots van de Vrijhoeve” aangezien de concurrentie wel punten pakt. Een degradatie afwenden wordt nu heel erg lastig en kan eigenlijk alleen wanneer er de komende wedstrijden punten worden gepakt tegen hoogvliegers RFC en the Gunners.