Bernhardstraat 19
5161XJ
SPRANG-CAPELLE
tel. 0416-273570

SPRANG-CAPELLE – SSC’55 maakt tot nu toe geen gemakkelijk seizoen door. De seizoenstart begon nog goed met een overwinning op DVVC, maar daarna wisten de geel-zwarten geen punt meer te halen. Zaterdag 11 november was laagvlieger UVV’40 uit Ulvenhout in de 7e competitiewedstrijd van dit seizoen de tegenstander op sportpark Van Wijlen. Ook UVV’40 behaalde tot nu toe slechts 3 punten. In deze situatie wordt in de volksmond dan vaak over een kraker gesproken als beide ploegen elkaar treffen.

Bij SSC’55 ontbrak, o.a. door blessures, vrijwel een half elftal aan basisspelers, waardoor coach Paul van der Donk zich genoodzaakt voelde een beroep te doen op een tweetal oudgedienden, namelijk Boy Donders en Erwin v.d. Hoven.
Direct na de aftrap ligt de bal bij UVV’40 al in het net, maar scheidsrechter Van Zoelen keurt het doelpunt van Davey van Ark af wegens hands.
Na een minuut of tien ontvangt Juup Fassaert voor UVV’40 de bal in kansrijke positie, maar doelman Marc Schoenmaker is deze middag attent en keert de bal met de voet.
In het verdere verloop van de eerste helft zijn beide ploegen op zoek naar het doel van de tegenstander, maar weten vaak niet verder te komen dan de 16-meterlijn.
Bij SSC’55 ziet het er verdedigend wat robuuster uit dan in de voorgaande wedstrijden. De ervaring van Boy Donders speelt hier ongetwijfeld een rol in.
In de 40e minuut krijgt Davey van Ark een mooie kans om binnen te koppen, maar zijn inzet wordt door doelman Jorg Feskens tot hoekschop verwerkt.
Even later grijpt de defensie van UVV’40 onreglementair in en komt Davey van Ark ten val in het strafschopgebied. Hij benut de toegekende strafschop zelf en zet SSC’55 op een 1-0 voorsprong.
Amper twee minuten later breidt Joey van Veldhoven in blessuretijd de voorsprong uit naar 2-0 als hij een voorzet vanaf de linkerkant prima weet af te ronden. In de slotminuut heeft Amiel Reka voor SSC’55 pech: zijn kopbal wordt van de lijn gehaald. Bij de rust leidt SSC’55 met 2-0.

De tweede helft laat een identiek spelbeeld zien. In de beginfase wordt een inzet van Davey van Ark van de lijn gehaald en ziet Erwin v.d. Hoven zijn schot naast het doel verdwijnen.
Na een kwartier beslist Joey van Veldhoven de wedstrijd. Hij kopt een voorzet van Erwin v.d. Hoven achter doelman Feskens in het net, 3-0.
Als kijkspel is het geen wedstrijd om je vingers bij af te likken, maar het scoreverloop vergoedt voor de aanwezige SSC’55 supporters veel.
UVV’40 gaat de strijd met de thuisploeg wel aan, maar weet niet echt potten te breken. In de 21e minuut hebben de bezoekers pech met een bal tegen de paal door Stijn Veen. Aan de andere kant schiet Dennis Heijblom op doel. Zijn schot wordt gestopt.
In de slotminuten zien we dan nog een voorzet van Davey van Ark voor het doel van UVV’40 langs rollen en als laatste actie van de wedstrijd een schot van Tom de Koning door doelman Marc Schoenmaker over de lat worden getikt.

Zo behaalt SSC’55 eindelijk weer eens drie broodnodige punten en gaat het a.s. zaterdag een nieuwe kraker tegemoet in Dongen, waar het concurrent Olympia’60 treft. De wedstrijd begint om 14.45 uur.